8 koraka

Osam koraka: to je bio put koji je Mokaflor prešao u poslednjih 70 godina. Prvi korak bio je otvaranje prve prodavnice 1950. godine u samom srcu Firence. Danas pržimo kafu iz celog sveta i izvozimo je u 40 zemalja sa tri različite linije proizvoda.

Prvi i najvažniji korak je izbor kvalitetnih sirovih zrna kafe sa plantaža. Zatim koristimo sporu i prekidnu prženje, što je najbolji način da se očuva pravi sadržaj ulja i masti, a da se ne izgori kao što često rade mnoge druge velike pržionice.

Zahvaljujući sporom i prekidnom prženju, imamo mogućnost da direktno utičemo na proces proizvodnje po potrebi. Prženje traje duže, ali rezultati govore sami za sebe.

Treći korak je omogućavanje da se gasovi iz kafe uklone nekoliko dana (obično 48 do 60 sati pre pakovanja).

Naš asortiman proizvoda je vrlo širok (više od 50 vrsta) i uključuje ne samo kafu, već i dodatke, na primer, pružajući sve što je potrebno za kafiće, hotele i restorane.

Sa samopouzdanjem verujemo da je za pripremu izvanredne kafe potrebno najbolje znanje. Zbog toga je Mokaflor 2009. godine osnovala Espresso Academy, školu za bariste, koja pokriva sve teme vezane za kafu. Škola sada ima više od 1.000 studenata svake godine.

Nakon mnogo godina iskustva u domenu pripreme kafe, nažalost, saznali smo mnogo o uslovima rada u zemljama koje se bave proizvodnjom kafe. Zbog toga Mokaflor posebno obraća pažnju na pravednu trgovinu, dopunjenu Q sertifikatima za naše organske kafe.

Na kraju, ali ne manje važno, trudimo se da pružimo što više informacija o našim proizvodima kako biste mogli dobiti jasniju i transparentniju sliku o njima.